Bled 2009

2009.10.30. 11:15 | Lénárd Gábor | 5 komment

 

canon EOS350D, objektiv: Canon EF 28-135mm IS USM, szűrő: B&V UV 72mm

EXIF: gyújtótáv 135mm (216mm ekvivalens), blende: f7.1, záridő: 1/200s, UV400

utómunka: nem volt

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapicsa.blog.hu/api/trackback/id/tr791486208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puss 2009.11.01. 17:41:28

Szia Gábor!
Bogárfotó kis absztrakcióval vegyítve? Rossz kép már nem lehet! Jó, hogy kiragadtad az állatkát (amúgy ez milyen bogár?) természetes környezetéből és egy kiváló felületre helyezted. Illetve a felület maga nagyon jó, portréhoz isteni lenne, nem tudom, hogy ez esetben nem vonja-e el a hangsúlyt az állat páncéljának finom kis szerkezetéről, színeiről? Ezt majd a makrobubusok megmondják! A bal felső sarokba komponált fadarab? ág? sárgult tűlevél? viszont határozottan jót tesz a képnek, a két ellenpont nem hagyja nyugodni a tekintetet, folyamatosan oda-vissza vándorol a képen, ami jó dolog. Talán megpróbáltam volna a mélységélességet annyival növelni, hogy az is az éles sávba essen. Tényleg, amúgy az hogy van, hogy a bogártól jobbra és balra is életlen a háttér?

És amúgy az hogy van, hogy mindenki hallgat, se képfeltöltés, se vélemények? Haldoklik a blog?
ÉBRESZTŐ!!!

hetye 2009.11.01. 20:49:31

én spec épp fotókat <strike>javítok</strike> készítek fel, hogy postoljam őket :)

a képhez:
ha közelebb mész, és ugyanezzel az expozícióval, de 28-as obiállással lövöd, talán nagyobb lesz a mélységélesség, és a kerekei is jobban látszanak. amúgy ez a szikla kurvajó háttér ehhez a fíreghez, ügyesen elkapott pillanat, főleg, ha futás menekülés közben lőtted.
kíváncsi lennék, egy alacsonyabb aspektusból, mondjuk a sziklára fektetett makróobi-makróvaku párossal, 3 cm-ről milyen izgalmas kép lehetne!

vadpig 2009.11.02. 08:39:50

a kép megosztja az elmém :)
a háttér tökjó, az állat is pont éles, és örülnék, ha lennének ilyesmi normális, közeli állatfotóim
másfelől viszont a nézőponttal nem vagyok kibékülve, nekem fontos a szokásostól legalább picit eltérő látásmód, kis izgalom belevitele, amivel fel lehet dobni a témát

véleményem szerint jó természetfotót iszonyat jó expozícióval (és technikai háttérrel) vagy nagy pillanatot elkapva, vagy kis csipetnyi egyedi belecsempészésével lehet készíteni
és nekünk mezei halandóknak sztem az utóbbi a legkönnyebben elérhető

dittta 2009.11.04. 09:53:34

Tetszenek a bogár színei, gyönyörűek! A fény is jól "csúszik" meg a hátán, megváltoztatva az árnyalatokat. Kicsit kevesebb részt hagytam volna a háttérből, de az tetszik hogy semleges textúrát választottál! ( vagy választott magának a bogár:)
A technikai részek elemzését továbbra is a fiúkra bízom, és hal vagyok a témához....
süti beállítások módosítása