Kellene segítség:)

2009.12.15. 12:46 | dittta | 2 komment

Segítséget szeretnék kérni...rámjött a kísérletezhetnék és gondoltam kipróbálok vmilyen szűrőt, de a gépemre nem tudok csak úgy csatolni, kell egy adapter az előtétlencsék fogadásához. A neten találtam Fuji márkájút AR-FX9 olyan 12-13.000-ért, illetve fórumokon írták, hogy ehelyett Soligort vettek ennek negyedéért. A rögtön szembetűnő különbség, hogy a Fuji 55-55mm míg a Soligor 55-52mm azaz átalakítja kisebbre a szűrőméretet. Ez okozhat esetleg gondot? Vagy egyáltalán mit okoz ez?

ja a gép Fuji Finepix S602

A bejegyzés trackback címe:

https://macskapicsa.blog.hu/api/trackback/id/tr381599588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malvin_ 2009.12.15. 20:36:22

Nagyban függ attól, hogy milyen előtét lencsét szeretnél.

Ha szűrőt, akkor persze baj a kisebb ármérő. Széles látószögnél középen egy kör alakú rész fog látszani a témából, minden más fekete lesz. Még ha azonos átmérőt is találsz, valószínüleg akkor is megerősödik a vignettálás - tudod, erről már beszéltünk :) Igyekezz minél vékonyabb peremű adaptert és szűrőt választani. Ezek persze a drágábbak.

Ha makró előtét lencsét akarsz, akkor kisebb a baj, mert ahhoz úgyis csak telében fényképezel. Elegendően kis látószögnél "ki tudsz nézni a lyukon".
Szólj, ha nem világos :)

dittta 2009.12.16. 09:38:52

Köszi a segítséget, minden világos - csak látszatszőke vagyok:) Szűrőt szeretnék rá, tehát akkor marad a drágább de nem szűkített adapter. Abba még átalakítóval mindig tudok 52-es szűrőt tenni, de fordítva már nem menne.
süti beállítások módosítása